Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Brittiska bostäder hett investeringsobjekt

Publicerad: 5 September 2014, 07:40

Enligt IPD hade kommersiellt ägda bostadsfastigheter i Storbritannien högre avkastning jämfört med de övriga större marknaderna i Europa och USA under 2013.


Enligt IPD hade kommersiellt ägda bostadsfastigheter i Storbritannien högre avkastning jämfört med de övriga större marknaderna  i Europa och USA under 2013.

Totalavkastningen för bostadsfastigheter 2013 nådde 14,7 procent i Storbritannien. I exempelvis USA nådde man 9,7 procent, 8,3 procent i Tyskland och 7,4 procent i Norden. Analysen baseras på IPD Multinational Property Index som mäter 10 större hyresmarknader med ett värde överstigande 100 miljarder pund.

Enligt IPD ger siffrorna ger en fingervisning om varför institutioner från bland annat USA och Nederländerna investerar i Storbritanniens växande, professionella hyressektor.

Den starka totalavkastningen i Storbritannien har dock drivits till stor del av värdetillväxt, i mycket högre utsträckning än i andra länder. Något som kan vara ett orosmoment för investerarna.
– Demografin och bristen på bostäder i Storbritannien fortsätter att attrahera investerarna. Medan avkastningen drivits av stigande fastighetsvärden, speciellt i centrala London, så är det den potentiella hyrestillväxten och långsiktigt stabila direktavkastningen som många är fokuserade på, säger Mark Weedon, chef affärsutveckling för alternativa sektorer, på MSCI.

Mattias Fröjd

Källa: Pressmeddelande IPD

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.