Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bra fart på bostadsbyggandet i Stockholm

Publicerad: 12 juni 2014, 12:18

Under 2013 fördubblades bostadsbyggandet i Stockholm jämfört med 2012. Trenden ser ut att fortsätta, första kvartalet i år påbörjades lika många bostäder som under samma period förra året, enligt Länsstyrelsens rapport ”Läget i länet – bostadsmarknaden i Stockholms län 2014”


Ämnen i artikeln:

Chris HeisterLänsstyrelsen

Av årets rapport framgår det att 12 200 nya bostäder påbörjades under förra året, vilket är nästan en fördubbling jämfört med 2012.

Rapporten visar också att det höga bostadsbyggandet fortsätter. Under första kvartalet i år påbörjades i stort sett lika många bostäder som samma period 2013, 2 640 bostäder jämfört med 2 800.

– Detta är oerhört positiva signaler, men det betyder inte att vi kan slå oss till ro. Länets befolkning växer med ungefär 35 000 människor om året och bostadsbeståndet behöver öka med ungefär 16 000 nya bostäder per år under överskådlig framtid, säger landshövding Chris Heister, i ett pressmeddelande.

Av rapporten framgår att kommunerna i länet har en förhållandevis god planeringsberedskap, och det finns i nuläget laga kraftvunna detaljplaner för över 47 000 nya bostäder som ännu ej påbörjats.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Länsstyrelsen

Ämnen i artikeln:

Chris HeisterLänsstyrelsen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.