Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Boverket: “IMD är inte kostnadseffektivt”

Publicerad: 30 september 2015, 06:36

Boverket har på uppdrag av regeringen utrett frågan om individuell mätning och debitering av värme, IMD, ska införas i flerbostadshus. Idag meddelar de att fastighetsägare inte ska tvingas att införa IMD.


Ämnen i artikeln:

BoverketFamiljebostäderSABO

Boverket har på uppdrag av regeringen utrett frågan om individuell mätning och debitering av värme, IMD, ska införas i flerbostadshus, och när det är kostnadseffektivt. Idag meddelar de att fastighetsägare inte ska tvingas att införa IMD.

– Det ger allmännyttan klartecken att fortsätta spara energi och bidra till att Sverige når de nationella miljömålen, säger Kurt Eliasson, vd på SABO.

”Resultatet från kostnadseffektivitetsberäkningarna visar att en investering i individuell mätning och debitering med radiatormätare eller komfortmätning generellt inte är kostnadseffektivt i befintliga byggnader. Investeringen framstår också som riskfylld” skriver Boverket i sin rapport.

– Detta betyder att vi kan satsa på åtgärder som ger effekt på riktigt och inte på dyra mätare som varken gynnar miljön, rättvisan eller ekonomin, säger Anna Staxäng, controller och projektledare IMD på Familjebostäder i Göteborg.

Här kan du ta del av hela Boverkets rapport.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SABO

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.