fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Botkyrkabyggens bestånd värt 12 Mdkr

Publicerad: 27 februari 2019, 19:22

Botkyrkabyggen har gjort en marknadsvärdering av sitt fastighetsbestånd som visar att beståndets sammanlagda värde uppgick till 12,1 miljarder kronor vid årsskiftet.

Ämnen i artikeln:

BotkyrkabyggenChris Österlund

I ett pressmeddelande skriver Botkyrkabyggen att bolaget under 2018 köpt loss mark från tomträtter samt förbättrat sitt driftnetto vilket allt annat lika leder till stigande värden. Dessutom har avkastningskraven fallit vilket även det leder till stigande värden och lägg därtill att transaktioner på marknaden har tryckt upp värdena.

– De senaste årens köp och försäljningar visar på miljonprogrammets attraktivitet. Det bekräftar den bild jag har av Botkyrkabyggens fastigheter byggda under den perioden: De bidrar till goda kassaflöden samtidigt som de kan ses som oslipade diamanter. Med god förvaltning och kloka fysiska och sociala investeringar kan miljonprogrammet ytterligare bidra till bolagets goda ekonomi – samtidigt som hyresgästerna kan känna sig trygga med att de kan bo kvar hos oss, säger vd Chris Österlund i en kommentar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev