Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Bostadssamarbete i Sigtuna

Publicerad: 8 Januari 2012, 23:00

Sigtuna kommun planerar för en ny stadsdel omedelbart norr om Sigtuna stad i samarbete med NCC Boende AB.


Ämnen i artikeln:

NCCSigtuna

Sigtuna kommun planerar för en ny stadsdel omedelbart norr om Sigtuna stad i samarbete med NCC Boende AB.

Det handlar om på sikt 500 nya bostäder uppger Uppsala Nya Tidning. Dessutom ska det finnas en helt ny så kallad serviceplats inom området, omfattande bensinstation, tvätthall, återvinningsstation, livsmedelsbutik och pendlarparkering. Den ska byggas vid Pilsbo-rondellen vid norra infarten till Sigtuna.

Miljöaspekter och utformning av bebyggelsen prioriteras. Den nya stadsdelen ska få en stadsmässig bebyggelse och förses med klimatdeklarerade bostäder, passivhus och ett småskaligt tillvaratagande av sol- och vindenergi.

Innan det slutgiltiga beslutet om den nya stadsdelen fattas ska Sigtuna kommun först ordna ett beslutande rådslag för att inhämta Sigtuna-bornas åsikter om projektet.

– Området ska ha en mycket tydlig miljöprofil både byggnadstekniskt och ur energisynpunkt. Platsen är strategiskt viktig för utbyggnaden av kommunen, då det är ett av de större områden som inte störs av flygverksamheten på Arlanda, säger kommunalrådet Anders Johansson (s) i en kommentar till Upsala Nya Tidning.

Peter Lorin

Ämnen i artikeln:

NCCSigtuna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.