Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadssamarbete ger minskad försäljningsrisk

Publicerad: 19 februari 2013, 07:26

Väsbyhem, Veidekke Bostad och BoKlok inleder ett samarbete kring utvecklandet av äganderätter i Upplands Väsby i norra Stockholm.


Ämnen i artikeln:

VäsbyhemVeidekke

Väsbyhem, Veidekke Bostad och BoKlok inleder ett samarbete kring utvecklandet av äganderätter i Upplands Väsby i norra Stockholm. Den nya samarbetsformen ger enligt parterna ett betydligt snabbare färdigställande av bostäderna då den minskar försäljningsrisken för projektet och därmed möjliggör en tidig byggstart.

Avtalet innebär att BoKlok och Veidekke övertar Väsbyhems markanvisning på ett område beläget intill Prästgårdsallén i Upplands Väsby kommun. De två bolagen skall tillsammans ta fram en detaljplan i syfte att möjliggöra en bebyggelse av radhus och kedjehus för äganderätt. Produktionen skall uppföras inom en given tidsgräns och ersättning kommer att utgå till Väsbyhem för varje sålt radhus/kedjehus. De enheter som inte säljs övertar Väsbyhem till ett i förväg fastställt pris och hyr ut genom sin bostadskö.

De inblandade företagen menar att riskerna i projektet reduceras genom tillvägagångssättet och att byggtakten kan snabbas upp oavsett konjunkturläge. I ett normalt projekt måste bostadsutvecklingsbolag säkerställa delar av försäljningen av sitt nyproduktionsprojekt innan byggstart.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

VäsbyhemVeidekke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.