Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadsrätter blir hyresrätter i Stockholm

Publicerad: 9 april 2019, 08:39

Allmännyttiga Stockholmshem köper ett pågående bostadsrättsprojekt i Bandhagen i södra Stockholm av Maxera Bostad. De 84 lägenheterna görs därmed om till hyresrätter.


Ämnen i artikeln:

BandhagenStockholmStockholmshem

– Stockholm behöver fler bostäder, många fler bostäder. Det här är en unik affär som gör att Stockholmshem som kommunägt bostadsbolag kan bidra till det, även när förutsättningarna på marknaden för bostadsbyggandet förändras, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (L).

Produktionen har startat och projektet omfattar ettor och tvåor. Inflyttning är planerad till mitten av år 2020.

– Att vi går in och köper ett redan påbörjat projekt gör att vi snabbt får fram 84 nya hyreslägenheter. Det här är ett bra tillskott till vårt fastighetsbestånd, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

Till SVT Nyheter vill Björn Ljung inte säga var prislappen för lägenheterna hamnade, men säger att affären blir billigare än om man själva drivit fram projektet från detaljplan till klara bostadshus.

Han säger också att man kan fortsätta att ta över projekt, efter att marknaden för bostadsrätter svalnat.

– Jag tror att vi kommer att ta chansen som vi gjorde för nio år sedan när vi gjorde en storaffär med JM i Årstadal. Det var efter finanskrisen 2008.  Nu har vi ingen finanskris, men det här är ett fullt möjligt arbetssätt att göra på det här sättet, säger Björn Ljung till SVT.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.