fredag20 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bostadspriserna upp 2,7% i januari - Valueguard

Publicerad: 21 februari 2022, 06:24

Foto: Roland Magnusson

Bostadspriserna i Sverige steg 2,7 procent i januari jämfört med föregående månad. Säsongsrensat motsvarar det en uppgång med mer måttliga 0,6 procent eftersom bostadspriserna normalt sett brukar stiga mycket i januari, visar Valueguards HOX-index.

Ämnen i artikeln:

Valueguard

ND


Bostadspriserna har stigit 10,5 procent under de senaste tolv månaderna, samma som i december.

Priserna på bostadsrätter steg 1,6 procent i januari jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 3,3 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,3 procent, medan villapriserna steg 0,7 procent.

De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 8,6 procent, ned från 9,2 procent i december, samtidigt som villapriserna stigit 11,6 procent, jämfört med 11,4 procent förra månaden.

Under första halvan av februari har priserna på bostadsrätter stigit med 1,9 procent i Stockholm och 1,2 procent i Göteborg, jämfört med föregående månad.

”Svensk bostadsmarknad går för högtryck. Vi såg en liten dipp på vissa marknader under senhösten, men nu tycker jag att det är en positiv känsla igen. Utbudet är lågt så mycket av det som kommer ut säljs snabbt och till höga slutpriser”, säger Fredrik Kullman, vd Bjurfors Sverige, i en kommentar.

Valueguards boprisstatistik bygger på data från bland andra Svensk Mäklarstatistik och Lantmäteriet, som sedan bearbetas för att ta hänsyn till att det säljs olika typer av bostäder varje månad. Genom att statistiken är kvalitetsjusterad mäts den underliggande prisutvecklingen på bostadsmarknaden.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev