Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadspriserna upp 2 procent i landet

Publicerad: 4 oktober 2018, 06:42

Den senaste månaden steg priserna på bostadsrätter med 2 procent på riksnivå. Även i de tre storstadsregionerna är prisutvecklingen positiv. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

– Den senaste månaden ökade priserna i samtliga storstadsområden. Det gäller även innerstäderna med undantag av Göteborg där de var oförändrade. Senaste 3-månaderssiffran, där vi just nu jämför tredje med andra kvartalet i år, visar också genomgående prisökningar. Årssiffrorna är dock alltjämt på minus för samtliga redovisade områden, säger Hans Flink, affärsutvecklingschef på Svensk Mäklarstatistik.

Ett stort utbud gör att köparna fortsatt har fler objekt att välja på, och att säljprocessen tar längre tid. Trots det sker många försäljningar, även om det är 6 procent färre jämfört med 2017 som var ett rekordår.

– En lugnare marknad gör att också mäklarna har lättare att sätta mer korrekta marknadspriser och om vi tittar på skillnaden mellan utgångspris och slutpris så har skillnaden minskat under 2018 jämfört med 2017, avslutar Hans Flink.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.