Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadspriserna sjönk i januari

Publicerad: 7 februari 2019, 12:52

Priserna på bostadsrätter sjönk med -1 procent i riket som helhet under januari, precis som månaden innan. På årsbasis ligger priserna stilla.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Priserna på bostadsrätter sjönk med -1 procent i riket som helhet under januari, precis som månaden innan. På årsbasis ligger priserna stilla. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Månadsförändringen i de redovisade områdena var -1 procent förutom i Malmöområdet där priserna var oförändrade i de centrala delarna och ökade med +1 procent i Stor-Malmö.

– När det gäller årstakten kan vi konstatera att alla centrala delar nu ligger på plus. Storstadsområdena uppvisar en blandad bild med Stor-Malmö på plus, Stor-Göteborg oförändrat och Stor-Stockholm på minus, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Under januari såldes drygt 10 600 bostäder i Sverige räknat villor och bostadsrätter tillsammans. Det är något färre jämfört med 2018 (-6% procent) men fler än både 2017 och 2016 (+8 procent respektive +13 procent).

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.