Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadspriserna fortsätter uppåt - Malmö sticker ut

Publicerad: 5 mars 2021, 07:09

Priserna på villor steg under februari för femtonde månaden i rad.

Foto: Roland Magnusson

Trenden med stigande bostadspriser på bred front fortsätter in i 2021. På årsbasis har priserna på bostadsrätter stigit med 6 procent.


Ämnen i artikeln:

bostadspriserSvensk MäklarstatistikCoronaviruset

Efter en lite skakig coronavår förra året steg priserna på bostäder i stadig takt under 2020. Utvecklingen fortsätter även under 2021, visar färska siffror från Svensk Mäklarstatistik. 

Under februari steg priserna på bostadsrätter sett till hela riket med +1 procent, och villor med +2 procent. På årsbasis är motsvarande siffror +6 procent för bostadsrätter och hela +15 procent. 

Läs även: Bostadspriserna stiger - rekordnotering i Stockholm

– Coronaeffekten fortsatte även i februari att sätta sin prägel på marknaden. Den starka efterfrågan på villor i kombination med lågt utbud har gjort att villapriserna på riksnivå nu ökat 15 månader i rad. Mäklarsamfundets medlemmar berättar om fortsatt stort tryck på villavisningarna över i stort sett hela landet, säger Björn Wellhagen, vd på Mäklarsamfundet i ett pressmeddelande.

I Storstockholm var priserna oförändrade under februari, medan de ökade med +2 procent i Storgöteborg och +3 procent i Stormalmö. 

Läs även: Rapport: Glödhet marknad - men stor oro över bostadslån

I centrala Stockholm och Malmö steg priserna med +1 procent, och i centrala Göteborg med +3 procent. 

– Årstakten för bostadsrätter varierar mellan +5 procent och +11 procent, där den högsta siffran gäller för Malmöområdet medan Stockholm och Göteborg har de lägre, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik i pressmeddelandet. 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.