Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadspriserna fortsätter att sjunka i Stockholm

Publicerad: 9 juni 2022, 04:00

Jonas Rosén, vd Mäklarsamfundet.

Bostadspriserna var oförändrade för villor i maj men gick ned 1 procent för bostadsrätter i hela landet, enligt Svensk Mäklarstatistik. På årsbasis ligger villaprisernas ökning på 6 procent och för bostadsrättspriserna på 5 procent.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistikbostadspriser

Ser man till storstadsregionerna i maj minskade villapriserna i Storstockholm med 1 procent men förblev oförändrade i Storgöteborg. I Stormalmö ökade de med 1 procent.

Priserna på bostadsrätter minskade med 2 procent i Storstockholm i maj, samtidigt som de var oförändrade i Storgöteborg och Stormalmö. På årsbasis varierar priserna från plus 4 procent i hela Göteborgsområdet till som högst upp 9 procent i centrala Stockholm.

– Att temperaturen på bostadsmarknaden sjönk i maj var både väntat och naturligt. Inbromsningen syns tydligast i Stockholm. Det är också den marknad som gått starkast under det senaste året. Skillnaden mellan ut- och slutpris sjunker också, vilket är positivt för köparna och vittnar om en lugnare marknad, säger Jonas Rosén, vd Mäklarsamfundet.

Mårten Arvidsson

Webbredaktör (vikarie)

marten.arvidsson@mittmedia.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.