Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadsplaner i Gävle

Publicerad: 1 juni 2012, 10:31

Företaget Real Option i Sverige AB med säte i Uppsala planerar att bygga två stora, nya bostadskvarter vid Muréngatan på stadsdelen Söder i Gävle.


Företaget Real Option i Sverige AB med säte i Uppsala planerar att bygga två stora, nya bostadskvarter vid Muréngatan på stadsdelen Söder i Gävle.

Det handlar om sammanhängande kvarter med sex- och sjuvåningshus och fyra tornhus på 11-15 våningar i två kvarter mellan Södra Centralgatan och Muréngatan.

Enligt Gefle Dagblad (GD) finns planer på att de nya bostäderna ska få en inriktning mot trygghetsboende och äldreboende.

På sikt kan det bli tal om 400-500 nya lägenheter, men projektet ska utvecklas i flera etapper med början på den parkeringsyta som idag finns på området.

De aktuella kvarteren ligger granne med järnvägen och upptas idag av industri, handel och parkeringsplatser. Enligt GD hoppas Real Option att den första etappen av projektet kan startas redan hösten 2013.

Ett förslag till ny detaljplan för området har nyligen ställts ut för granskning av Gävle kommun.

Peter Lorin

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.