Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Bostadsinvesteringarna väntas öka i Danmark

Publicerad: 12 Mars 2012, 14:11

Köpenhamn,

Foto: Mattias Fröjd

Investeringarna i den danska bostadssektorn väntas öka med 1 procent under 2012, bland annat som en följd av ökade renoveringar. Det visar en ny landrapport från NBO, Housing Nordic.


Ämnen i artikeln:

Danmark

Investeringarna i dansk bostadssektor är ett resultat av ett brett politiskt beslut som regering och opposition tog i november förra året. Man enades då om att avsätta 2,6 miljarder år 2012 till renoveringar, en fortsättning på 2011 års tiomiljarderssatsning. Enligt danska Økonomi- og Indenrigsministeriet kommer bostadsinvesteringarna att öka ytterligare under 2013, med tre procent.

Parallellt med detta väntas priserna på enfamiljshus falla med 2,25 procent i år men de väntas stiga med 1,9 procent år 2013.

NBO, Nordiska kooperativa och allmännyttiga bostadsorganisationer, är en ideell förening med sju organisationer i Sverige, Norge, Danmark och Island som medlemmar.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande NBO

Ämnen i artikeln:

Danmark

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.