Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadshus med trästomme byggstartas i Tammerfors

Publicerad: 26 februari 2020, 12:37

Nya bostadshus byggs med moduler av trä i Tammerfors.

Foto: YIT

Finska YIT byggstartar nu sina första flerbostadshus med trä som huvudmaterial.


Ämnen i artikeln:

YITFinland

Det är på gatan Tieteenkatu i stadsdelen Hervante i finska Tammerfors som YIT nu byggstartar sina första flerbostadshus med trä som huvudmaterial. 

Bostäderna ingår i område där det tidigare byggts med trämoduler men YIT:s projekt blir det första där ett helt bostadshus byggs med träbaserade moduler. 

Läs även: Bonava säljer bostäder i Finland 

Antti Inkilä, bostadschef på YIT, säger i ett pressmeddelande att projektet ligger helt i linje med företagets strategi att prefabricera så mycket som möjligt för att öka effektiviteten och minska koldioxidutsläppen. 

- Vi har som mål att ständigt leta alternativa material produktionslösningar och utvärdera dess klimatpåverkan. När vi bygger olika typer av fastigheter i samma kvarter får vi en chans att jämföra den här nya sortens byggande i trä med mer traditionellt byggande i betong, säger han.

Läs även: YIT om finska utspelet: ”Politisk jargong”

Under de tre senaste åren har YIT byggt tre andra så kallade smarta projekt i Tempere som går ut på att använda så lite yta och material som möjligt. 

- När projektet Tampereen Tohtori är klart kommer antalet lägenheter byggda i trä att ha ökat med 300. Vi kommer att fortsätta att investera i trähus eftersom det linjerar med vårt mål att minska våra koldioxidutsläpp och samtidigt öka andelen träbyggnader i Finland , säger Kari Kangasmaa, projektchef på fastighetsägaren Real Estate Asset Management Ltd.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

YITFinland

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.