Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Bostadsbyggandet tar fart

Publicerad: 18 Juni 2014, 07:05

Fotograf: Peter Nerström

Konjunkturinstitutet konstaterar i sin senaste prognos att återhämtningen i svensk ekonomi tar tid då efterfrågan på svensk export utvecklas trögt. De positiva tecknen är att sysselsättningsgraden fortsätter att stiga och bostadsbyggandet är på väg att ta fart.


Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

BNP ökar med 2,2 procent i år och 3 procent nästa år, enligt Konjunkturinstitutets prognos.

Svag ekonomisk utveckling i omvärlden gör att inhemsk efterfrågan denna gång bidrar mer till BNP-tillväxten än vid tidigare konjunkturåterhämtningar. I år stimuleras efterfrågan av expansiv ekonomisk politik. Det bidrar till att investeringarna tar fart, särskilt bostadsinvesteringarna stiger kraftigt. På sikt, bedömer Konjunkturinstitutet, kan detta bidra till att priserna på bostadstäder och därmed hushållens skulder inte utvecklas lika snabbt.

De sysselsattas andel av befolkningen i arbetsför ålder fortsätter att stiga. 2014 beräknas 65,9 procent av befolkningen i åldrarna 15-74 år vara sysselsatta, vilket är en uppgång från 64,4 procent 2010 då sysselsättningsgraden bottnade efter finanskrisen.

Redaktionen

källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet

Ämnen i artikeln:

Konjunkturinstitutet

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.