Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostadsbrist i Årjäng

Publicerad: 5 april 2012, 05:24

Det är inte alla mindre kommuner i Sverige som har ett överskott på bostäder. Ett exempel på motsatsen är expanderande Årjängs kommun vid E18 i västra Värmland.


Det är inte alla mindre kommuner i Sverige som har ett överskott på bostäder. Ett exempel på motsatsen är expanderande Årjängs kommun vid E18 i västra Värmland.

Årjäng har, främst tack vare närheten till Norge och läget längs E18 mellan Karlstad och Oslo, drabbats av en växande bostadsbrist, såväl i centralorten Årjäng som i kommunens näst största tätort Töcksfors, belägen inte långt från norska gränsen.

I dagsläget råder det bostadskö till kommunala Årjängs Bostads AB:s lägenheter i Årjäng och Töcksfors och bostadsbolaget vill därför snarast möjligt få igång ett 20-tal nya bostäder i både Årjäng och Töcksfors. Ett 40-tal personer står i bostadskön i såväl Töcksfors som i Årjäng.

– Båda områdena har redan en färdig detaljplan, så förhoppningsvis kan arbetena med bostäderna komma igång under 2012, säger Årjängs kommunalråd Katarina Johannesson (c) till Nya Wemlands-Tidningen (NWT).

Nybyggena måste lånefinansieras för att kunna förverkligas. Årjängs kommun räknar med att det under de närmaste åren tillkommer cirka 400 nya arbetstillfällen i kommunen inom handeln och industrin. Bland annat planeras för en ny logistikpark i Hajom vid E18 halvvägs mellan Årjäng och Töcksfors.

Årjängs Bostads AB äger och förvaltar 920 bostäder samt ett antal lokaler.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.