Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostäder utvecklas i gamla fängelset i Kristianstad

Publicerad: 14 juli 2021, 08:21

Foto: Kristianstads kommun

KlaraBo och Obos ska utveckla totalt 175 lägenheter i Kristianstad. Bolagen har tillsammans förvärvat byggrätter i fastigheten Fängelset 2.


Ämnen i artikeln:

KlaraBoOBOSKristianstad

Fastigheten Fängelset 2 inhyser en fängelsebyggnad från år 1846, med tillhörande miljöer och komplementbyggnader. Fram till 2013 användes området som kriminalvårdsanstalt och togs därefter över av en privat fastighetsägare, som i sin tur utvecklat studentbostäder i delar av fastigheten. 

Nu säljer fastighetsägaren resterande delar till KlaraBo och Obos. Affären avser två lika stora byggrätter på 7500 BTA och bolagen kommer utveckla totalt 175 bostäder. KlaraBo avser att bygga 95 nya hyreslägenheter och Obos totalt 80 nya lägenheter. 

– Tillsammans med OBOS har vi förvärvat en byggrätt i ett av Kristianstads mest attraktiva lägen. Med förvärvet stärker vi ytterligare vår position i Skåne och fortsätter vår tillväxtresa inför den börsnotering vi planerar att genomföra i slutet av 2021 eller början av 2022, säger Andreas Morfiadakis, vd på KlaraBo, i bolagets pressmeddelande.

Innan fastigheten kan tas i bruk för bostäder behövs en ny detaljplan tas fram och cirka två års planläggning väntar innan något av bostadsprojektet kan säljstarta. 

– Det känns bra att vi har träffat detta samarbete med KlaraBo, och vi känner oss trygga i att vi i samverkan med dem och övriga parter kommer att utveckla fastigheten till ett trivsamt bostadsområde, säger Anders Bolltoft, Affärsutvecklare på OBOS, i pressmeddelandet.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

KlaraBoOBOSKristianstad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.