Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostäder på Gärdet

Publicerad: 5 december 2013, 16:30

Vy mot öst och den föreslagna byggnaden. Lindarängsvägen till höger i bild liksom Borgen och Kaknästornet. Illustration: Bjarke Ingels Group.

Den 12 december väntas stadsbyggnadsnämnden fatta beslut om att anta detaljplanen intill Gärdets sportfält på Sandhamnsgatan.


Ämnen i artikeln:

Stockholms stadOscar PropertiesBjarke Ingels Group

På torsdag den 12 december väntas stadsbyggnadsnämnden fatta beslut om att anta detaljplanen för del av fastigheten Stettin 7 intill Gärdets sportfält på Sandhamnsgatan.

Antagandet innebär att den befintliga industrifastigheten kan ersättas med 140 bostadsrätter på fastigheten Stettin 7 vid hörnet av Lindarängsvägen/Sandhamnsgatan vid Gärdet.

Byggnadens bottenvåning ska innehålla lokaler för centrumändamål och en förskola om minst 650 kvadratmeter. Minst 300 kvadratmeter av gården ska vara avsatt till förskolan. Parkeringsgarage anordnas under mark.

– Det här projektet är ett bra exempel på arkitektur med hög kvalitet och nyskapande uttryck. Jag är övertygad om att byggnaden kommer att bli omtyckt och omtalad av många människor, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M), i ett pressmeddelande.

Oscar Properties förvärvade fastigheten i april 2011.

Fakta
Byggherre: Oscar Properties
Arkitektbyrå: Bjarke Ingels Group
Antal bostäder: 140
Upplåtelseform: Bostadsrätter

Vy över taklandskapet med en större sammanhängande terrass som blir gemensam för de boende. Illustration: Bjarke Ingels Group.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.