Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Bostäder och flytande hotell

Publicerad: 25 Augusti 2014, 09:08

Peab har fått uppdraget av ALM Equity AB och Björn Ulvaeus att bygga Nya Slottsholmen i Västervik. 38 bostadslägenheter, restaurang, konferens samt reception för ett kommande flytande hotell ska till.


Beställare är Fastighetsbolaget Slottsholmen 1 AB och kontraktssumman uppgår till 125 miljoner kronor. Bakom bolaget står ALM Equity AB och Björn Ulvaeus.

Uppdraget omfattar etapp 1, nybyggnad av 38 bostadslägenheter, restaurang, konferens och en terrasserad brygganläggning. I etapp 2 kommer det flytande hotellet att uppföras.

Byggstart beräknas ske under hösten och anläggningen kommer att ta cirka 18 produktionsmånader att färdigställa.

– Efter fyra års arbete med detaljplanearbete och konceptualisering för att utveckla denna unika plats till något alldeles extra är vi glada att äntligen komma igång med byggnationen. Slottsholmen kommer bli unikt på flera sätt och en spännande destination för hotell- och restauranggäster men framförallt erbjuda en unik boendemiljö med hotellservice, sjöutsikt och båtplatser nedanför balkongen, säger Joakim Alm, VD ALM Equity.

Slottsholmen, som ligger centralt i Västervik och omges av vatten, förvärvades för fyra år sedan av ALM Equity och Björn Ulvaeus.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Peab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.