tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bostäder och ett starkt Stockholm viktigast för Wanngård

Publicerad: 17 september 2014, 16:05

Karin Wanngård på Business Arena. Foto: Sigurdur J Ólafsson

Karin Wanngård, gruppledare för Socialdemokraterna i Stockholms stad, väntas bli Stockholms nya finansborgarråd.

Ämnen i artikeln:

Business ArenaKarin Wanngård

Karin Wanngård, gruppledare för Socialdemokraterna i Stockholms stad, väntas bli Stockholms nya finansborgarråd efter Sten Nordin då valresultatet gav ett maktskifte i huvudstaden. Även om hon inte officiellt tillträtt tjänsten kunde hon dock under Business Arena ge klara besked om var hon står när det gäller Förbifarten och Bromma flygplats.

Jobb, skola och bostäder är de prioriterade områdena berättade Karin Wanngård under Business Arenas inledning på onsdagen. Valresultatet är bara tre dagar färskt men man sitter redan i förhandlingar. Bostäder och ett starkt Stockholm är något som är centralt för Wanngård som, på tal om bostadsfrågan, nämnde att man får höra att det är politikerna som bygger bostäder men poängterade att det är branschens sak, politikernas jobb är att skapa möjligheterna.
– Jag är beredd att skapa rätt förutsättningar men då räknar jag med er, att ni får fart på byggandet och att vi gör det tillsammans, säger Karin Wanngård.

Själv tar hon inte ut något i förskott, vem som tar posten som finansborgarråd avgörs den 20 oktober. Men Karin Wanngård passade ändå på att ge klara besked om var hos står i två, för Stockholm, viktiga frågor.
– Beslut har fattats om Förbifarten, första spadtag är gjort och det kommer att byggas. När det gäller Bromma flygplats kommer den inte att kunna läggas ned under denna mandatperiod, det finns ett avtal som gäller till 2038. Det vilar hos staten och vi kommer aldrig lägga ner en flygplats om det hotar jobb eller tillväxt, säger Karin Wanngård.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev