Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Bostäder istället för olja

Publicerad: 24 Mars 2014, 07:47

Vid Stockholms Hamnar styrelsemöte den 3 april kommer styrelsen fatta beslut om att fortsätta och intensifiera arbetet med att avveckla oljeverksamheten på Loudden.


Ämnen i artikeln:

Norra DjurgårdsstadenStockholms stad

De utredningar som genomförts visar att det är möjligt att omlokalisera de nuvarande verksamheterna, därför kommer Stockholms Hamnar ansöka hos Trafikverket om att häva den del av riksintresset ”Stockholms hamn” som omfattar Loudden. Detta för att ge plats åt ytterligare ett bostadsområde i den nya stadsdelen Norra Djurgårdsstaden, som sammantaget ska rymma 12 000 bostäder och 35 000 arbetsplatser.

För att möjliggöra utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden har tidigare beslutats om att flytta containerhanteringen från Frihamnen till en ny internationell godshamn i Norvik utanför Nynäshamn. Byggstart i Norvik väntas ske under 2015. Det andra steget blir nu att avveckla oljeverksamheten från Loudden och sanera området så att bostäder kan börja byggas.

– Avvecklingen av Louddens oljehamn innebär att vi kan ta nästa steg i utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden. På Loudden kommer vi kunna bygga 3000-4000 bostäder. Den kvarvarande hamnverksamheten i Värtahamnen och Frihamnen kommer att ha huvudfokus på passagerartrafik och blir en integrerad del av den nya stadsdelen, säger exploateringsnämndens ordförande Joakim Larsson (M).

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Moderaterna i Stockholms stad

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.