Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostäder ger bäst avkastning i norr

Publicerad: 26 februari 2016, 09:58

Totalavkastningen på fastighetsmarknaden i norra Sverige under 2015 var 9,8 procent. Det framgår av siffror från MSCI som Erik Nyman, executive director för MSCI i Norden, presenterade på Business Arena Umeå.


Ämnen i artikeln:

MSCIFastighetsmarknaden i norra Sverige

Totalavkastningen på fastighetsmarknaden i norra Sverige under 2015 var 9,8 procent. Det framgår av siffror från MSCI som Erik Nyman, executive director för MSCI i Norden, presenterade på Business Arena Umeå. Bryter man ner totalavkastningssiffran i sina två olika komponenter, direktavkastning och värdeförändringar så visar det sig att olikt riket i sin helhet där värdeförändringar står för lejonparten av totalavkastningen så är det direktavkastningen som är den större parametern i Norrland.

Således uppgick direktavkastningen till 6,1 procent medan värdeförändringar var positiva om 3,5 procent. För riket i helhet var totalavkastningen 14,1 procent under 2015, av vilka värdeförändringar stod för 8,8 procent.

Sett till hela riket är det kontor som är det segment som ger bäst totalavkastning men i Norrland var det bostäder som hade högst avkastning, före handel och kontor. Bostädernas totalavkastning i Norrland var 13,7 procent.

Sverrir Thór

Källa: MSCI

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.