Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bostäder för 800 studenter på Campus Flemingsberg

Publicerad: 18 februari 2015, 10:00

Skiss: Winell & Jern arkitekter AB

Akademiska Hus har tecknat avtal med Byggvesta om försäljning av mark på Campus Flemingsberg. Byggvesta planerar bygget av fler än 450 student- och forskarlägenheter.


Ämnen i artikeln:

FlemingsbergAkademiska HusByggvestaStudentbostäder

Akademiska Hus och ByggVesta har tillsammans arbetat fram en detaljplan för student- och forskarbostäder som antogs av Huddinge kommun i somras. Bostadshusen kommer att ligga på campus vid Alfred Nobels Allé och innehålla lägenheter i olika storlekar, från 1:or till 4:or med yteffektiva och flexibla planlösningar som möjliggör så kallade kompiskontrakt där flera hyresgäster delar på hyran. Det innebär att mer än 800 studenter skulle kunna bo i lägenheterna.

– Vi anstränger oss för att det ska byggas fler studentbostäder i regionen då studentbostadsbristen slår väldigt hårt mot Stockholms konkurrenskraft som studie- och forskningsort. Men dessa bostäder bidrar inte bara till att minska bostadsbristen utan är också viktiga för att göra campus levande dygnet runt, säger Sten Wetterblad, regiondirektör på Akademiska Hus region Stockholm.

Byggstart planeras till juni 2015 och därefter med första inflyttning efter två år.

Studentbostadsprojektet i Flemingsberg är en del i initiativet Sthlm6000+.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.