Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag18.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Bostad i rätt läge

Publicerad: 29 Augusti 2014, 12:27

Enligt SBAB:s undersökning Läget & bostaden är nästan 60 procent beredda att avstå från både nöjen och hobbys för att kunna skaffa en bostad i ett attraktivt läge.


Ämnen i artikeln:

SBAB

Enligt SBAB:s undersökning Läget & bostaden är nästan 60 procent beredda att avstå från både nöjen och hobbys för att kunna skaffa en bostad i ett attraktivt läge.

sex av tio beredda att avstå från det kostsamma nöjesfordonet. Nästan lika många kan också offra sin kostsamma hobby för att få råd med bostaden på rätt adress. Var tredje är också beredda att offra bilen för bostaden, antingen genom att helt avstå från bilägande eller minska från två till en bil i hushållet.

Detta enligt SBAB:s undersökning Läget & bostaden som genomförts av Snabba svar i augusti 2014. I undersökningen har 1 037 personer i åldern 20-80 år svarat på frågor om lägesfaktorer för bostäder.

Andra möjligheter som att tvinga barnen att dela rum, minska löpande konsumtion och semesterresor är dock åtgärder färre vill ta till. Störst motstånd blir det när den dyrare bostaden ställs mot hushållets sparande, två av tre är inte beredda att avstå från sparande för att frigöra pengar till en bostad i rätt läge.

Regionala skillnader finns då stockholmarna är beredda att offra mer än övriga svenskar. 30 procent av stockholmarna tycker exempelvis att barnen kan få dela rum för att ha råd med en bostad i rätt läge, mot 22 procent i övriga landet.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SBAB

Ämnen i artikeln:

SBAB

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.