Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Borgholm och Uppsala i byggnadstopp

Publicerad: 24 Mars 2016, 08:35

Uppsala Domkyrka.

Foto: Wikimedia /Cyberjunkie

I en ny rankning över kommunernas byggande, räknat per capita, hamnar Uppsala kommun i topp. Sett till hur mycket bostadsbyggande som startats de senaste 12 månaderna, per capita, hamnar Borgholm i toppen.


Ämnen i artikeln:

Uppsala

I en ny rankning över kommunernas byggande, räknat per capita, hamnar Uppsala kommun i topp. Sett till hur mycket bostadsbyggande som startats de senaste 12 månaderna, per capita, hamnar Borgholm i toppen. Det är organisationen “Sverige Bygger” som tagit fram siffrorna.

Uppsala hamnar på andra plats efter Stockholm såväl vad gäller bostadsbyggande i absoluta tal som kommit igång de senaste tolv månaderna och vad gäller bostadsbyggande som projekterats för byggstart de kommande tolv månaderna. Mätt per capita är Uppsala den storstad som bygger allra mest, mer än Stockholm, Göteborg och Malmö.

Vad gäller sifforna över hur mycket bostadsbyggande per capita som startats de senaste 12 månaderna, hamnar alltså Borgholm i topp. Därefter kommer Trosa, Sundbyberg och Uppsala, före de tre övriga storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Vårt mål är att bygga 3000 bostäder och skapa 2000 arbetsplatser per år, när vi växer kan utveckla kommunen, förbättra servicen och locka hit fler företag och nya arbetsplatser. Den här rankingen visar att vi är på god väg och att Uppsala är en attraktiv kommun, säger Marlene Burwick (S), Kommunstyrelsens ordförande.

I Uppsala kommun finns en rad stora byggprojekt, bland annat Östra Salabacke, Gottsunda, Rosendal och Ulleråker. Det senare ett av Sveriges största byggprojekt där hela 7 000 lägenheter ska byggas de kommande åren. I hela Södra staden-området, där Rosendal och Ulleråker ingår, beräknas 30 000 personer bo om 15 år.

– Vi har en långsiktig plan för hur Uppsala ska växa och vara en attraktiv stad att bo och arbeta i och för hur fler aktörer ska kunna vara med och bygga i Uppsala. Det är glädjande att den ger resultat. Det här inspirerar oss att fortsätta det arbete vi påbörjat, säger kommunalrådet Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Redaktionen

Källa: Sverige Bygger, Uppsala kommun

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.