Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bopriserna oförändrade i november - Mäklarstatistik

Publicerad: 8 december 2021, 06:21

Foto: GUN PERSSON LJUSNE

Priserna på villor och bostadsrätter stod still i Sverige i november och nu finns en förhoppning om effektivare bostadsmarknad, enligt Svensk Mäklarstatistik.


Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Bostadsrättspriserna fortsatte emellertid upp i Stockholms län och i de centrala delarna. Uppgången var 1 procent. I Storgöteborg och Stormalmö föll priserna samtidigt i samma takt. Det skriver Svensk Mäklarstatistik i ett pressmeddelande. 

Läs även: Risk för överproduktion av hyresrätter i Sverige 

Samma utveckling rådde även på villamarknaden där priserna i Storstockholm steg med 1 procent, medan de var oförändrade i Storgöteborg och sjönk med 1 procent Stormalmö. 

På årsbasis har utvecklingen sjunkit tillbaka något totalt sett. Svenska bostadsrätter är upp 6 procent och villor är upp 14 procent.

Läs även: Blott Sverige svenska bopriser har 

”Det sammantagna intrycket från våra medlemmar är att vi nu har en stabil, men betydligt lugnare marknad än i våras. Det är välkommet efter en lång tid av för snabb prisutveckling som, med dagens låneregler, gjort det svårt för många att byta till en bostad som passar livssituationen, säger Björn Wellhagen, vd Mäklarsamfundet.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Svensk Mäklarstatistik

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.