Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bopriserna fortsatt stabila under corona

Publicerad: 16 juni 2020, 09:46

Foto: Mostphotos

Juni månad har inletts med stigande priser på både bostadsrätter och villor, vilket tyder på att bostadsmarknaden fortsatt står emot coronakrisen ganska väl.


Ämnen i artikeln:

SBABRobert Boijebostadspriser

Det är SBAB som gjort en uppdatering utifrån data från Booli. Siffrorna visar att kvadratmeterpriserna stigit under de två första veckorna i juni, över hela landet - inklusive de tre storstadslänen som helhet. 

I storstadskommunerna Stockholm, Göteborg och Malmö sjönk dock priserna något. 

Robert Boije, chefsekonom på SBAB, säger att man visserligen ska tolka utvecklingen på kvadratmeterpriser på veckobasis med viss försiktighet, men att siffrorna ändå stärker bilden av att prisuppgången i maj inte var en tillfällighet. 

– Bostadsmarknaden fortsätter så här långt att stå emot coronakrisen väl och återhämtningen sedan april ser stabil ut. Möjligen skulle man kunna tala om en viss midsommaryra, säger Robert Boije i ett pressmeddelande. 

Priserna i innerstadsområdena har inte utvecklats lika väl. 

– I såväl Stockholm-, Göteborg- som Malmö kommun sjönk kvadratmeterpriserna något första två veckorna i juni. Men de faller svagt från höga nivåer och fallen är också måttliga sett till att vi är inne i den värsta krisen sedan finanskrisen, fortsätter Robert Boije.

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.