Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bonava lägger omvänd vinstvarning

Publicerad: 18 januari 2021, 09:41

Bonava hade ett bättre 2020 än väntat.

Foto: Bonava

Bonava hade ett bättre 2020 än av analytikerna hade förväntat. Nu har bostadsutvecklaren gått ut med en omvänd vinstvarning.


Ämnen i artikeln:

Bonava

Bonavas nettoomsättning för det fjärde kvartalet 2020 förväntas uppgå till cirka 7,5 miljarder kronor och för helåret 2020 cirka 17 miljarder kronor. 

När det gäller rörelseresultatet förväntas det uppgå till mellan 860 och 910 miljoner kronor för fjärde kvartalet och för helåret mellan 1 0745 och 1 125 miljoner kronor.

LÄS MER: Bonava byter vd

Analytikernas förväntningar på fjärde kvartalet var en omsättning på mellan 6,09 och 6,35 miljarder kronor och ett rörelseresultat på mellan 584 och 608 miljoner kronor, enligt Finwire.

Det fjärde kvartalet är ett säsongsmässigt starkare kvartal för bolaget då majoriteten av bostäder lämnas över i just det fjärde kvartalet.

I höstas kom beskedet att Bonavas vd Joachim Hallengren fick lämna sin post med bakgrund mot en svag utveckling i bolaget.

Den 29 januari släpps Bonavas fullständiga rapport.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Bonava

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.