Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bonava köper byggrätter i Göteborg för 312 miljoner

Publicerad: 29 juni 2022, 05:26

Mikael Hasselberg, en av Grandabs grundare, och Bonavas vd Peter Wallin.

Bonava tecknar avtal om förvärv av cirka 230 byggrätter i Göteborg. Affären uppgår till 312 miljoner kronor. Säljare är Grandab Fastigheter Södra Centrum Holding AB, ägt av Revcap och Grandab Invest.


Ämnen i artikeln:

BonavaSvepetGöteborg

Arbetet med detaljplanen förväntas påbörjas hösten 2022 och produktionen av de första bostäderna under 2025.

Projektet är beläget strax söder om de centrala delarna av Göteborg, med fem minuters restid med spårvagn till nöjesparken Liseberg. 

Läs mer: Bonavas baltiska satsning i skuggan av kriget 

I projektets omedelbara närhet finns Ica Maxi, Kunskapsskolan och Internationella Engelska Skolan. I och med att projektet är beläget nära gränsen mellan de två kommunerna Göteborg och Mölndal, kommer de boende att ha nära även till Mölndals centrum.

Läs mer: Miljardinvesterar nära Götaplatsen i centrala Göteborg 

– Vi är glada att kunna genomföra den här affären som stärker vår byggrättsportfölj i Göteborg framåt. Projektet har ett fantastiskt läge med 10 minuters restid till såväl Avenyn som Mölndals centrum, säger Carmith Mårtensson, regionchef Riks, Bonava Sverige.

JV:t Grandab Fastigheter startade 2018 och har som målsättning att förvärva, utveckla och förvalta lager/industri, kontor och bostäder med utvecklingspotential, i och kring Göteborg, till ett värde av cirka 1 miljard. 

Bolagets innehav består, enligt den egna webbsidan, av fastigheterna Värjan 16 i Alingsås (5 961 kvm) samt Krokslätt 34:18 i Göteborg (3 346 kvm kontor).

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

BonavaSvepetGöteborg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.