Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bonava förvärvar byggrätter i tyska storstäder för 340 mkr

Publicerad: 14 februari 2022, 07:58

Leipzig skyline. En bit norr om centrum köper Bonava 300 byggrätter.

Foto: Wikimedia

Bostadsutvecklaren Bonava förvärvar totalt 550 byggrätter i Leipzig och Berlin för 32,5 miljoner euro.


Ämnen i artikeln:

Bonava

Bonava har tecknat avtal med tyska Reinbau GmbH och Baywobau Baubetreuung GmbH om förvärv av 300 byggrätter i Leipzig i den tyska delstaten Sachsen, det uppger Bonava i ett pressmeddelande. 

Bonava har också tecknat avtal med Pöttinger Wildau GmbH & Co. Dev. I KG om förvärv av 250 byggrätter i Wildau, strax söder om Berlin. 

Investeringarna omfattar både konsument- och hyresrättsprojekt och uppgår till 32,5 miljoner euro, motsvarande 343 miljioner kronor. 

I Leipzig är affären del av ett samarbete med Reinbau GmbH kring utvecklingen av projekt i Portitz och kan också möjliggöra framtida investeringar i Leipzig-regionen. 

Bonavas förvärv av 300 byggrätter i Leipzig är en del av utvecklarens samarbete med Reinbau kring utvecklingen av projekt i Portitz och kan också möjliggöra framtida investeringar i Leipzig-regionen, uppger bolaget. 

Bonava planerar att uppföra cirka 150 enfamiljshus och 150 ägandelägenheter och hyresrättslägenheter. Hela grannskapet beräknas vara färdigställt under 2028.

I Wildau planerar man att uppföra åtta flerfamiljshus där drygt hälften av bostäderna kommer att vara hyresbostäder och knappt hälften kommer att säljas till konsument. Grannskapet beräknas vara färdigställt under 2025.

Den första produktionsstarten i projektet i Leipzig planeras till det andra halvåret 2022, och i Berlin till det andra halvåret i 2023.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Bonava

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.