lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bonava byggstartar stort bostadsprojekt i Berlin

Publicerad: 29 juni 2020, 09:43

Illustration över det nya området som ska växa fram i Parkstadt Karlholst i östra Berlin. Foto: Bonava

I ett av sina största projekt hittills ska Bonava låta bygga hela 1 000 bostäder i olika upplåtelseformer i östra Berlin. Bolaget har själva varit med och tagit fram detaljplanen för området och spaden sattes nyligen i marken.

Ämnen i artikeln:

BerlinBonava

AJ


Även om det inte blev någon ceremoni kring byggstartten på grund av den pågående pandemin så har byggarbetet nyligen startat, rapporterar Bonava till Fastighetsnytt.

Läs även: Bonava säljer mer till Industria i Berlin

Det är i området Parkstadt Karlholst i östra Berlin som Bonava under kommande år ska låta bygga hela 1000 nya bostäder med olika upplåtelseform.

Illustration över det nya området som ska växa fram i Parkstadt Karlholst i östra Berlin. Foto: Bonava

I det aktuella grannskapet ska förutom bostäder även en stor lekplats, en skola, butiker och tusentals kvadratmeter grönområde upprättas. 

Läs även: Bonava kliver in i Oslo – köper norsk bostadsutvecklare

Den tyska bostadsmarknaden har ett stort behov där man räknar med att cirka 400 000 nya bostäder behöver byggas årligen under de kommande tio åren. Tyskland är Bonavas största marknad.

Till skillnad från exempelvis Sverige och Europa i genomsnitt så är det förhållandevis få tyskar som äger sitt boende. Det låga ränteläget och de förhållandevis låga pensionerna är båda bidragande orsaker. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev