lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Bolagets grepp för att locka bostadsköpare – bjuder på avgiften i ett år

Publicerad: 3 mars 2023, 07:55

Egnahemsbolagets projekt Selma Gård och Selma Park på Hisingen i Göteborg.

Foto: Pressfoto

Egnahemsbolaget bjuder bostadsköparna i två nyproduktionsprojekt på avgiften i ett år. Bolaget sällar sig därmed till raden av bostadsutvecklare som kämpar för att få människor att slå till på en bostad i ett förändrat marknadsläge.

Ämnen i artikeln:

SvepetEgnahemsbolagetGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Egnahemsbolaget, en del av allmännyttiga Framtidenkoncernen, marknadsför just nu tre projekt i Göteborg: Selma Park, Selma Gård på Hisingen och Fjällbo Park i Utby.

Försäljningen av de två förstnämnda projekten går trögt. I det redan färdigställda Selma Park med totalt 111 lägenheter har 42 lägenheter fortfarande inte sålts. I det närliggande Selma Gård som har planerad inflyttning i sommar har bara tre av 60 lägenheter hittat en köpare.

Läs också: Enkät: Så ställer sig bostadsutvecklarna till räntegaranti

Nu försöker Egnahemsbolaget öka intresset för bostadsrätterna genom att bjuda köpare i Selma Park och Selma Gård på hela månadsavgiften i ett år från inflytt. Erbjudandet gäller alla som köper före den 31 maj i år.

Fastighetsnytt har vid flera tillfällen det senaste halvåret rapporterat om bostadsutvecklare som tvingats erbjuda kunderna olika former av avgiftsrabatter eller räntegarantier för att få fler att våga köpa bostäder i den rådande konjunkturen.

I Selma Park finns ettor till fyror, som kostar mellan cirka 1,5 och 3,4 miljoner. I Selma Gård finns ettor till fyror för ca 1,7 till 4,2 miljoner.

Läs mer: Rekordhöga priser på nyproduktion: ”Klart man tappar många köpare”

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev