Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Beviljar prövning vid Råstasjön

Publicerad: 21 September 2015, 13:11

600 bostäder vid Råstasjön i Solna, vars detaljplan fastslogs i juni, överklagas. Mark- och miljööverdomstolen beviljade på måndagen prövningstillstånd från Hyresgästföreningen, Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF.


Ämnen i artikeln:

Solna

600 bostäder vid Råstasjön i Solna, vars detaljplan fastslogs i juni, överklagas. Mark- och miljööverdomstolen beviljade på måndagen prövningstillstånd från Hyresgästföreningen, Naturskyddsföreningen och Världsnaturfonden WWF. Detta uppger tidningen Mitt i. 

Den ursprungliga bebyggelseförslaget angav att 1 800 bostäder skulle byggas, vilket alltså redan mer än halverats.

Flera överklaganden från privatpersoner har samtidigt avslagits. Solna stad har nu fram till 5 oktober på sig att svara på överklagandena som beviljats.

– Det är ett första steg. Det betyder att man vill titta närmare på de argument vi lyft fram, det är väldigt positivt, säger Peter Zvejnieks, vice ordförande i Naturskyddsföreningen Solna-Sundbyberg till Mitt i.

Redaktionen

Källa: Tidningen Mitt i

Ämnen i artikeln:

Solna

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.