Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Besqab i ”rå” förvärvsaffär

Publicerad: 17 april 2020, 10:10

RAW Propertys projekt i Rosendal, Uppsala.

Foto: RAW

Bostadsutvecklaren Besqab förvärvar en majoritet av RAW Property, som är inriktade på att bygga oinredda lägenheter.


Ämnen i artikeln:

Besqab

RAW Propertys koncept har tagits fram av arkitekterna Oliver Thornton och Johan Berg tillsammans med JEFF Fastigheter. RAW har i dag markanvisningar för totalt cirka 120 bostäder i Uppsala, Linköping och ytterligare 80 under planering i Mälarhöjden. Den första produktionsstarten, 50 bostadsrättslägenheter i Rosendal i Uppsala, beräknas till sommaren 2020.

Nyemission

Besqab blir genom en nyemission ägare till cirka 51 procent av aktierna i bolaget.

- Vi tilltalades av konceptet som kompletterar vår projektportfölj. ”Råa” lägenheter tilltalar sannolikt kunder som vill få ned den initiala köpeskillingen och dels kunder som vill få möjlighet att mer fritt forma sin nya bostad med stöd av en erfaren bostadsutvecklare, säger Albert Koistinen, affärsutvecklare på Besqab och blivande styrelseordförande i RAW Property, i ett pressmeddelande.

Varumärket består

RAW Property och dess produkter kommer att fortsätta marknadsföras och säljas under eget varumärke och verksamheten bedrivas i RAW Property. Besqabs affärsmodell kvarstår oförändrad

- Vi tycker att Besqab är den perfekta köparen och samarbetspartnern i och med deras långa erfarenhet av bostadsutveckling och samtidigt innovativa och nytänkande organisation, säger Oliver Thornton, vd i RAW Property.

 

Anders Siljevall

Reporter

anders.siljevall@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Besqab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.