torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Beslutet: Allmännyttan i Nynäshamn får ombildas

Publicerad: 30 augusti 2023, 15:09

I Nynäshamn vill politikerna öppna för att ombilda hyresrätter inom allmännyttan till bostadsrätter.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

I Nynäshamn kommer de som hyr av det kommunala bostadsbolaget att erbjudas möjligheten att köpa sin lägenhet. Beslutet klubbades av kommunfullmäktige under sommaren.

Ämnen i artikeln:

SvepetNynäshamnsbostäderBostadspolitikNynäshamn

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det var i mitten av juni som en majoritet i Nynäshamns kommunfullmäktige bestående av de borgerliga partierna, Sverigedemokraterna, det lokala partiet Sorundanet och en politisk vilde klubbade igenom beslutet. Det rapporterar Nynäshamns-Posten.

Nu får Nynäshamnsbostäder, med 2 400 lägenheter i sitt bestånd, nya ägardirektiv som bland annat möjliggör att bolaget får sälja en del av sitt bestånd till hyresgästerna. Dessutom ska det allmännyttiga bolaget enligt tidningen ändra inriktning från att bygga fler vanliga hyresrätter till att istället fokusera på att tillskapa LSS- och äldrebostäder för att kommunen ska slippa hyra sådana lokaler externt.

Läs också: Nya styren: Så förändras stadsbyggnadspolitiken i 12 kommuner

– Det handlar inte om att sälja ut hela beståndet, utan om att ge hyresgäster i Nynäshamnsbostäder möjlighet att kunna äga sitt boende. Det är positivt, tycker vi. Men det ska naturligtvis vara affärsmässigt bra. Alla i Nynäshamns kommun äger Nynäshamnsbostäder så det är vi måna om, sade kommunstyrelsens ordförande Marcus Svinhufvud (M) till Nynäshamns-Posten i våras.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev