Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Bergsundet vann – ska bygga prispressat i trä

Publicerad: 20 augusti 2019, 07:13

Tre hus med hyresrätter ska ta plats i kvarteret Kungsfiskaren i Strängnäs. Foto: Bergsundet Development

Fem tävlade om markanvisningen för nya hyresrätter i Strängnäs och Bergsundet vann. Bolaget ska uppföra tre hyreshus med trästomme och ”prisrimliga hyror”.

Ämnen i artikeln:

Bergsundet DevelopmentHyresrätterSträngnäs

Fem tävlade om markanvisningen för nya hyresrätter i Strängnäs och Bergsundet vann. Bolaget ska uppföra tre hyreshus med trästomme och ”prisrimliga hyror”.

Det är Strängnäs kommun som låtit fem fastighetsbolag tävla om en markanvisning gällande tre hus med cirka 103 hyreslägenheter utmed Kilenvägen i kvarteret Kungsfiskaren i Finninge.

Bergsundet Development AB står nu klara som vinnare och ska uppföra cirka 103 miljöklassade hyresrätter med stomme av massivträ som tillverkats i Sverige och fasaden uppförs med en variation av trä och puts med inslag av fasadgrönska. Det vinnande förslaget går enligt Strängnäs kommun i linje med stadens hållbarhetsarbete och Agenda 2030.

Bergsundet Development har som affärsidé att bygga ”prisrimliga bostäder”, vad kommer hyran för en genomsnittlig trea att ligga på?

– Det finns givetvis en massa reservationen, bland annat vad gäller bygglovet, men planen är att våra treor börjar på 7500 kronor i månaden, skriver Johan Perslow, vd, i ett mejl till Fastighetsnytt.

Kommunens krav
Kraven för tävlingen förutom kvalitetskriterier som att berika stadsmiljön visuellt, främja social samvaro, upplevd trygghet, mycket grönska och inbjudande att se på var:

* Hyresrätter
* Miljöbyggnad silver, enligt definitionen från Sweden Green Building Council
* Hållbara materialval
* Marknadsmässigt anbud

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev