Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Batterifabrik kan ge 1 000 nya bostäder

Publicerad: 5 oktober 2017, 05:07

Vybild över Skellefteå: Skebo.

Om Northvolt etablerar sin batterifabrik i Skellefteå, planerar Skebo, Heimstaden, Riksbyggen och Lindbäcks att i ett gemensamt projekt bygga 1 000 nya bostäder i staden.


Ämnen i artikeln:

SkeboRiksbyggenFastighetsmarknaden i norra SverigeSkellefteåHeimstadenLindbäcks bygg

Om Northvolt etablerar sin batterifabrik i Skellefteå, planerar Skebo, Heimstaden, Riksbyggen och Lindbäcks att i ett gemensamt projekt bygga 1 000 nya bostäder i staden.

Northvolt står inför det slutgiltiga valet om var företaget ska bygga sin nya batterifabrik, i Skellefteå eller Västerås.

– I Skellefteå har vi bevisat att vi är duktiga på att lösa saker tillsammans. En av de främsta styrkorna i den nya konstellationen är att samtliga parter är seriösa och långsiktiga aktörer på bostadsmarknaden i Skellefteå. Skebo vill ta en aktiv roll i utvecklingen och det vill även våra partners, säger Åsa Andersson, vd på Skebo.

– Riksbyggen vill vara med att bidra till en fortsatt stark utveckling av Skellefteå och därför är det naturligt för oss att gå in som en av de aktörer som bygger nya bostäder om Northvolt etablerar sig här, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

Lindbäcks har sedan tidigare två byggprojekt på gång i centrala Skellefteå och vill utöka sin satsning.

– Vi kommer att påskynda uppstarten av våra redan planerade byggprojekt på kvarteren Frigg och Balder. Det nya samarbetet innebär att vi tillsammans får styrkan ta fram ett antal helt nya projekt, säger Wilhelm Risberg, vd Lindbäcks boende.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.