tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Balticgruppen bygger hotell och bostäder

Publicerad: 16 november 2017, 06:33

Bild: Balticgruppen.

Balticgruppen har tillsammans med Cityfastigheter i Umeås vd fått en markanvisning på 14 000 kvadratmeter i Hemavan. Tanken är att genom nya hotell och bostäder knyta ihop staden.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeBalticgruppenCityfastigheter

Bolaget som fått markanvisningen ägs gemensamt av Balticgruppen och Cityfastigheters vd Fredrik Sällström och heter Olsson och Sällström Fastighet. Bolaget har övertagit anvisningen från Hemavan Ski Lodge AB.

– Det är en unik möjlighet att knyta ihop Hemavan genom nybyggnation av hotell och bostäder. Med bara 600 meter till flygplatsen blir det ”fly-in-ski-out”-läge, säger Jonas Olsson VD Balticgruppen.

Samarbetet mellan Balticgruppen och Fredrik Sällström, där båda parterna äger 50 procent, har förlaga i Balticgruppens samverkan med andra fastighetsinvesterare för utvecklingen av Umeå.

– För Hemavan Tärnaby är det av stor betydelse att ytterligare en stark aktör etablerar sig i området. Det innebär att en redan stark utveckling nu förstärks ytterligare, säger Tomas Mörtsell kommunstyrelsens ordförande i Storuman kommun.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev