Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Balder i ny bostadssatsning i Göteborg

Publicerad: 26 juni 2018, 09:13

Bild: Carbonwhite.

Balder går in i projektet Frölunda Park, ett nytt bostadsområde med bland annat 550 bostäder. Projektet genomförs i fyra etapper och beräknas stå klart 2021.


Ämnen i artikeln:

Balder FastigheterFastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgSkanska

Sedan tidigare äger och förvaltar Balder hyresrätter i Västra Frölunda som tillsammans med nyproduktionen kommer att bilda det man kallar Frölunda Park. Nyproduktionen uppförs på ytor som idag huvudsakligen används som parkeringsplatser. Projektet startades i fjol när det första av de fyra projektetapperna – Sjöstjärnan – säljstartades. Det håller just nu på att färdigställas med planerad inflyttning 2019.

– Det är otroligt viktigt att vi lyssnar på de som redan är bosatta här och de som är intresserade av att flytta hit. Därför har vi under hela processen haft en god dialog med kommunen, de boende och hyresgästföreningarna, säger Christian Nygård, projektledare hos Balder.

Projekten är en del i Göteborgs stads satsning BoStad2021 och innehåller också en livsmedelsbutik, bibliotek och hållplatser för kollektivtrafik.

Skanska har anlitats för entreprenaden och Trafikkontoret för upprustning och underhåll av gator.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.