Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Avtal om studentbostäder

Publicerad: 27 juni 2013, 10:10

Skiss: Nordmark & Nordmark

Akademiska Hus och Lindbäcks inleder planering av bostäder på Campus Luleå. Initiativet innebär att området kan få upp till 130 nya bostäder för studenter och forskare.


Ämnen i artikeln:

Akademiska HusStudentbostäderLuleåLindbäcks bygg

Markägaren Akademiska Hus har nu tecknat ett samarbetsavtal med bygg- och fastighetsföretaget Lindbäcks om att tillsammans driva detaljplaneprocessen med kommunen för att få till stånd att fler campusnära bostäder byggs. Avtalet reglerar att Lindbäcks genom sitt dotterbolag Lindbäcks Porsön AB kommer att köpa marken av Akademiska Hus och uppföra student- och forskarbostäderna när detaljplanen har vunnit laga kraft.

– Ett mycket positivt och välkommet besked. Detta ger oss bättre förutsättningar att nå vår vision LTU2020 om ett ledande tekniskt universitet där ett levande campus är oerhört viktigt. Jag är imponerad över hur snabbt detta kunnat komma till stånd, ett bra exempel där samtliga intressenter aktivt verkat för att nå ett resultat, säger Staffan Sarbäck, universitetsdirektör vid Luleå tekniska universitet.

De nya student- och forskarbostäderna kommer att byggas i direkt anslutning till Campus Luleå, norr om Laboratoriegränd och precis öster om Wibergsgården. Enligt det förslag som Lindbäcks har tagit fram tillsammans med Nordmark & Nordmark arkitekter ska bostäderna bestå av tre huskroppar som tillsammans bildar en helhet i samspel med naturen och universitetsområdets bebyggelse. Totalt skapas cirka 130 lägenheter som består av 1:or, 2:or och 3:or. Förslaget kommer att bearbetas under detaljplaneprocessen.

För att möjliggöra byggandet av student- och forskarbostäderna i Luleå behöver en ny detaljplan tas fram. Detaljplanearbetet pågår och byggstart beräknas kunna ske under 2014 så att bostäderna kan vara färdigställda under 2015.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.