lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Avtal om 5 miljarder för bostadsprojekt

Publicerad: 28 november 2016, 07:03

Foto: Dreamstime.

Magnolia Bostad har tecknat ramavtal med Slättö. Samarbetet innebär att Slättö förvärvar bostadsprojekt av Magnolia Bostad till ett värde av minst 5 miljarder, vilket succesivt kan komma att öka till 14 miljarder.

Ämnen i artikeln:

Magnolia bostadPangea Property PartnersSlättöWistrand Advokatbyrå

Projektportföljen är koncentrerad till Stockholm, Uppsala och Öresundsregionen.

Projektportföljen omfattar 13 projekt om 450 000 kvadratmeter, motsvarade cirka 7 000 lägenheter. Samarbetet baseras på byggnation av hyresrätter samtidigt som parterna har en gemensam intention att cirka 25 procent av byggrätterna ska upplåtas som bostadsrätt. Vinstavräkning kommer ske i takt med att projekten realiseras.

– Slättö avser att långsiktigt äga och förvalta portföljen. Bostäder inom portföljen utvecklas i enlighet med Slättös hållbarhetsprogram och ambitiösa tekniska standard, vilket bland annat innebär krav för Miljöbyggnad Silver. Ramavtalet med Magnolia Bostad passar väl in i vår strategi för fortsatt utveckling och tillväxt, säger Johan Karlsson, verkställande direktör, Slättö.

Drygt hälften av projekten finns redan i Magnolia Bostads existerande portfölj och resterande är ej ännu förvärvade potentiella byggrätter.

Magnolia Bostad ska tillse att samtliga projekt uppförs som nyckelfärdiga flerbostadshus huvudsakligen avsedda för bostadsändamål.

Ramavtalet sträcker sig till den 31 mars 2020 med möjlighet till förlängning och är villkorat av att Slättö erhåller finansiering.

Pangea Property Partners har agerat finansiell rådgivare och Wistrand Advokatbyrå har agerat legal rådgivare åt Slättö. Wigge & Partners har agerat legal rådgivare åt Magnolia Bostad.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev