Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Aros säljer två bostadsprojekt för 850 miljoner

Publicerad: 12 juli 2021, 12:25

Foto: Mostphotos

Aros Bostad säljer två bostadsprojekt till CBRE Global Investors för en köpeskilling om 850 miljoner kronor. Projekten är belägna i Täby kommun respektive Nacka kommun.

Ämnen i artikeln:

Aros BostadCBRE

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Projektet som säljs i Täby avser första etappen av området Viggby Ängar och omfattar en byggnad med 102 lägenheter. Etappen är under produktion med beräknat färdigställande under 2023. Hela projektet avser totalt fyra etapper med 247 bostäder. 

Projektet som avyttras i Nacka utgör tredje etappen av O2 Orminge, som omfattar fyra byggnader med 105 lägenheter. Produktionsstart är planerad till slutet av 2021 med färdigställande beräknat till starten av 2023. Den första etappen är redan klar och slutsåld och den andra etappen närmar sig färdigställande. 

– Mot bakgrund av att investeringsmarknaden för hyresrättsfastigheter är stark kan vi genomföra denna för oss väldigt attraktiva affär, där vi i ett tidigt skede kan säkerställa utlovad avkastning och samtidigt ha kontroll över kvaliteten i genomförandet för båda projekten. Att kunna agera snabbt och stabilt på möjligheter som erbjuds i marknaden är en av Aros Bostads främsta styrkor, säger Magnus Andersson, vd på Aros Bostad, i bolagets pressmeddelande. 

Fastigheterna tillträds av köparen vid färdigställande. Säljarens rådgivare var Skierfe Advokatfirma och Tango.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev