Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Aros Bostad förvärvar av NCC

Publicerad: 14 Augusti 2014, 05:06

Aros Bostad förvärvar inom strukturen Aros Bostad III AB del av fastigheten Storseglet 3 i Gröndal av NCC Boende.


Ämnen i artikeln:

Aros BostadNCC

Affären är villkorad av laga kraft vunnen detaljplan. Detta är Aros Bostads tredje förvärv i den nya Aros III strukturen. Innan sommaren förvärvades ett projekt i Ektorp av Stockholms läns landsting samt fastigheten Tegeludden 16 utav Kungsleden AB.

– Vi är mycket glada över att kunna genomföra denna affär i ett intressant utvecklingsområde. Att kunna tillföra ytterligare ett utvecklingsprojekt till vår portfölj är helt i linje med våra planer och intentioner. Vi hoppas i detta attraktiva sjöläge i närtid kunna byggstarta ca 50 attraktiva bostadsrätter. Läget är mycket attraktivt med goda kommunikationer och med nära tillgång till grönområden. Gröndal är definitivt ett ”kommande” område med stor utvecklingspotential, säger Samir Taha, vd/partner på Aros Bostadsutveckling AB:.

– Vi ser mycket positivt på att samarbeta med Aros Bostad i den fortsatta utvecklingen av projektet. Genom försäljningen av en del av fastigheten till Aros Bostad kommer vi tillsammans kunna erbjuda marknaden olika typer av bostäder i snabb takt, vilket ligger helt i linje med vår ursprungliga förvärvsstrategi. Så snart detaljplanen är klar kommer vi byggstarta ca 85 lägenheter inom den del av fastigheten som vi äger, säger Mattias Lundgren, vd NCC Boende AB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Aros Bostad

Ämnen i artikeln:

Aros BostadNCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.