torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Aros avbryter bostadsprojekt i Tyresö

Publicerad: 11 september 2020, 11:42

Magnus Andersson har varit vd på Aros Bostad sedan 2017. Foto: Aros Bostad

Aros Bostad avbryter utvecklingen av 125 byggrätter i Tyresö utanför Stockholm. Samtidigt tecknar man avtal för 650 nya bostäder i Vallentuna.

Ämnen i artikeln:

Aros BostadVallentunaTyresö

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Det var i mars 2016 som Aros Bostad tecknade avtal gällande två fastigheter i Tyresö. Tanken var att 125 bostäder skulle byggas. Affären var dock villkorad av att en ny detaljplan skulle vinna laga kraft senast den 23 juni 2020 - vilket den inte gjort. 

– Vad gäller fastigheterna i Tyresö har vi från vårt håll gjort vad vi har kunnat för att komma i mål med en detaljplan för fastigheterna. Osäkerheten i tiden för antagandet av detaljplanen gör dock att vi inte längre ser att vi har förutsättningarna att genomföra ett framgångsrikt projekt i närtid, säger bolagets vd Magnus Andersson i ett pressmeddelande. 

Bolaget har också tecknat två nya, villkorade avtal. Den här gången gäller det 650 byggrätter i Vallentuna, norr om Stockholm. 

– Vi har sedan tidigare en riktigt stark byggrättsportfölj och det är spännande att på sikt kunna addera ytterligare projektmöjligheter i Vallentuna där vi inte har några bostadsprojekt i dag, säger Magnus Andersson. 

Tillträde beräknas ske tidigast första kvartalet 2021.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev