Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Årets kvinna i fastighetsbranschen

Publicerad: 28 Augusti 2014, 10:41

Tina Karrbom Gustavsson

Tina Karrbom Gustavsson tilldelades utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014.


Tina Karrbom Gustavsson, docent i byggprojektledning vid Institutionen för Fastigheter och Byggande på KTH i Stockholm, tilldelades utmärkelsen Årets kvinna i fastighetsbranschen 2014.

Motiveringen lyder:
”Hon har ett genuint engagemang för fastighetsrelaterade frågor och brinner för att inspirera studenter som ska börja jobba i branschen”.

– Ett jämställt arbetsliv är en förutsättning för ett jämställt samhälle. Vi behöver goda förebilder för att attrahera fler kvinnor till vår bransch och Tina har gjort karriär i en mansdominerad forskarvärld, kommenterar Billy McCormac, vd Fastighetsägarna Stockholm, i ett pressmeddelande.

Till årsskiftet kommer Tina Karrbom Gustavsson att ta över rollen som prefekt på institutionen för fastigheter och byggande på KTH. Utbildnings- och forskningsmiljön på KTH är fortfarande väldigt mansdominerad, dock inte i bänkraderna påpekar Tina Karrbom Gustavsson som försöker föra ett aktivt ledarskap.
– Jag är en av få kvinnor som faktiskt möter studenterna, de som sedan ska ut och bygga samhället.

Tina Karrbom Gustavsson var mycket glad över utmärkelsen och ser den som en bekräftelse att en mer jämställd utbildnings- och forskningsmiljö på KTH är av stor betydelse för branschen, även om hon måste erkänna att hon jobbar varje dag för att ett sådant här pris inte ska behövas men anser också att frågan måste lyftas fram.
– Sådana här initiativ behövs tills det är en jämlik fördelning, vi är inte i mål än, säger hon.

Ytterligare två goda förebilder är Anna Denell, hållbarhetschef, Vasakronan, och Katarina Wåhlin Alm, vd NCC Property Development, som båda var nominerade till priset tillsammans med Tina Karrbom Gustavsson.

Årets kvinna i fastighetsbranschen initierades redan 2003 av Fastighetsägarna i samarbete med Fastighetsnytt. Priset är, förutom titeln, 25 000 kronor att donera till ett välgörande ändamål.

Juryn bestod av Emma Jonsteg, vd Utopia Arkitekter, Biljana Pehrsson, vd Kungsleden, Erik Selin, vd Balder, Gustav Stenbeck, hållbarhetschef Nordic Choice, Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan och Rebecka Yrlid, hållbarhetschef Humlegården Fastigheter AB. Sekreterare är Sara Haasmark, hållbarhetschef Fastighetsägarna Stockholm.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.