fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Bostäder

Anna Nordén lämnar Familjebostäder

Publicerad: 2 maj 2016, 05:12

Anna Nordén. Bild: Familjebostäder.

Anna Nordén, inköpschef på Familjebostäder i Göteborg, har sagt upp sig för att bli chef för Utvecklingsavdelningen på Framtiden-koncernens nya byggbolag. Hon tillträder sin nya roll den 1 juli.

Ämnen i artikeln:

FamiljebostäderFramtiden förvaltningFramtiden ByggutvecklingGöteborg

Nordén har varit verksam som bland annat inköpschef hos Familjebostäder de senaste 15 åren. Det nya bolaget, Framtiden Byggutveckling, ska svara för koncernens nyproduktion. I koncernen ingår Göteborgs fyra allmännyttiga bolag, som så sent som förra veckan fick en stor direktanvisning av kommunen, som ska resultera i över 2 000 nya bostäder. , som förra veckan fick en stor direktanvisning

– Nu kommer koncernen ta en ledande roll i att utveckla och förtäta staden där Framtiden Byggutveckling ansvarar för koncernens nyproduktion. Det är ett stort uppdrag med en nyproduktionstakt på 1400 lägenheter per år, säger Anna Nordén till Fastighetsnytt.

Vilka är utmaningarna?
– Kapacitetsfrågan på marknaden kommer att vara en stor utmaning. En annan är att få till bra och effektiva processer. Jag ser verkligen fram emot att få förverkliga tanken om den goda affären även inom nyproduktion, säger Anna Nordén.

Hur långt har det nya bolaget kommit?
– Bolaget ansvarar sedan 1 mars för all nyproduktion inom koncernen. Hittills har 70 potentiella utvecklingsprojekt med 12 000 nya bostäder identifierats, säger Anna Nordén.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev