Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

Anlitar Peab på Lappkärrsberget

Publicerad: 25 juni 2018, 06:26

Bild: SSSB.

Stockholms studentbostäder anlitar Peab för bygget av 297 nya studentbostäder på Lappkärrsberget i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

StockholmPeabSSSB

Totalentreprenaden innefattar nyproduktion av fyra punkthus som byggs i 10-13 plan. De nya husen uppförs på fastigheten Filosofen 2. Byggstart planeras ske i oktober och inflyttning sker etappvis under 2020.

Detta är första etappen av en stor utbyggnad av studentbostadsområdet Lappkärrsberget, totalt planera för 800 nya bostäder de kommande åren.

Utbyggnaden sker i fyra olika etapper. I etapp två planeras ett lamellhus om ytterligare 183 lägenheter, som även kommer att inrymma en ny förskola i anslutning till de fyra nya punkthusen.

SSSBs fastighetsbestånd om cirka 8 000 studentbostäder ska de kommande åren utökas med minst 2 000 nya studentbostäder. Förutom utbyggnaden av Lappkärrsberget, ska det tillskapas cirka 200 nya studentbostäder på Björkhagen. Vidare pågår detaljplanearbete för nyproduktion vid Jerum, Fyrtalet och Forum i centrala Stockholm.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

StockholmPeabSSSB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.