Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Bostäder

Andelsägande i Eskilstuna

Publicerad: 24 Augusti 2012, 12:17

Kommunfastigheter i Eskilstuna gör som Botkyrkabyggen och erbjuder ett antal hyresgäster möjligheten att bli delägare i sina lägenheter.


Nu har det kommunägda bostadsbolaget Eskilstuna Kommunfastigheter bestämt sig. Hyresgästerna i ett 80-tal lägenheter i bostadsområdet Skogsängen i Eskilstuna ska senare i höst få information om möjligheten att bli delägare i sina lägenheter i form av så kallat andelsägande.

Den nya upplåtelseformen är Kommunfastigheter i Eskilstuna och likaledes kommunala Botkyrkabyggen i Stockholm hittills ensamma om i landet.

För att försöket ska bli verklighet måste minst 25 procent av de boende i Kommunfastigheters lägenheter i Skogsängen vara intresserade att bli andelsägare, annars faller hela projektet.

– Om ingen vill ha det här, så gör det inget. Det ligger ingen prestige i satsningen och vill ingen hoppa på, så innebär ju det att vi har bra hyresgäster, säger Birgitta Eriksson (mp), styrelseordförande i Eskilstuna Kommunfastigheter, i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren (EK).

De hyresgäster som vill testa den nya andelsägarmetoden ska också få chansen att återlämna sin lägenhet till Kommunfastigheter om man så önskar, men endast under en begränsad och ännu inte bestämd övergångstid.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.