Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Bostäder

AMF Fastigheter bildar ny avdelning

Publicerad: 18 mars 2014, 12:21

AMF Fastigheter skapar en ny avdelning, Stadsutveckling och marknad med Karolin Forsling som chef.


Ämnen i artikeln:

AMF Fastigheter

AMF Fastigheter driver ett antal stora bygg- och stadsutvecklingsprojekt, bland annat i Galleriankvarteret i centrala Stockholm.
– Vi äger fastigheter i centrala Stockholm med stor utvecklingspotential. Stadsutveckling kräver långsiktigt och strategiskt arbete tillsammans med bland annat Stockholm Stad och andra fastighetsägare för att skapa god lönsamhet. Det här är ett naturligt steg i den långsiktiga plan för bolaget vi arbetar med sedan många år tillbaka, kommenterar Karolin Forsling, i ett pressmeddelande.

Karolin Forsling kommer att behålla sitt ansvar som affärsområdeschef för Retail.

Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter, säger i en kommentar till Fastighetsnytt att bolaget under lång tid och enligt en fastlagd plan arbetat för att skaffa sig ett antal klusterområden där man äger tillräckligt många fastigheter för att kunna påverka en stadsdel. Han nämner Mood-kvarteret i Stockholms innerstad som exempel.

– Mood var ett typiskt stadsutvecklingsprojekt där vi hade lite bredare tankar än bara att titta på den egna fastigheten. Det här har vi jobbat med under ett antal år i en ganska planerad form och nu gäller det att verkligen lägga fokus på den frågan även rent organisatoriskt så det här är helt i linje med vad vi har tänkt under en väldigt lång tid. Det är väldigt viktigt för oss att vi visar, både internt och externt att vi menar allvar, säger han.

Vidare förklarar han att AMF Fastigheter nu har nått upp i den kritiska massan som behövs för lönsam satsning och att det ligger väldigt nära bolagets kärnverksamhet. I Mood-kvarteret kunde man förändra karaktären på ett område som är betydligt större än fastigheten, det blir spillover-effekter.

– Vi samverkar med både staden och andra fastighetsägare och vi tycker det är bra om det gynnar området, bara man har tillräckligt stor massa för att det ska löna sig för oss. Nästa gång kan vi gynnas av investeringar som andra fastighetsägare gör. Man kan säga att vi lånar synergieffekter från varandra, säger Mats Hederos.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

AMF Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.